تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۰:۵۱
بازدید: ۳۶۱
کد خبر: ۲۵۴۷
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

۳ حرکت ویژه دولت در بخش مسکن/ انتشار کارنامه عملکرد دولت

می متالز - پایگاه اطلاع رسانی دولت با انتشار کارنامه دولت یازدهم در حوزه مسکن از افزایش ۸ برابری تسهیلات خرید مسکن و تمرکز بر تامین نیاز متقاضیان واقعی خبر داد.
۳ حرکت ویژه دولت در بخش مسکن/ انتشار کارنامه عملکرد دولت

در این گزارش آمده است: افزایش ۸ برابری تسهیلات خرید مسکن، کاهش سود تسهیلات خرید خانه و ارائه تسهیلات ساخت مسکن تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان؛ از مهمترین اقدامات وزارت مسکن در مدت سه سال و نیم گذشته بوده که به اعتقاد کارشناسان اقتصاد مسکن توانسته این بازار را از رکود خارج و در دوره پیش رونق قرار دهد.

در حال حاضر، گزارش های بانک مرکزی تاییدکننده این مسئله است. بر اساس آمار این بانک روند معاملات مسکن در تهران به عنوان شهر مرجع، در سه سال گذشته با افزایش روبرو بوده است. بر این اساس معاملات در تهران در بهمن ۹۳، ۹۴ و ۹۵ به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۸، ۵.۶ و ۶.۵ درصد افزایش داشته است. کارشناسان مسکن مهمترین دلیل این مسئله را نتیجه افزایش سیاست های تحریک تقاضا از طریق افزایش قدرت تسهیلات عنوان می کنند.

بازار مسکن به دلیل اتخاذ سیاست های غلط به خصوص در نیمه دوم دهه هشتاد با افزایش عرضه و کاهش تقاضا و به اصطلاح رکود روبرو شد. افزایش بی رویه صدور مجوزهای ساختمانی از سال ۸۹ تا ۹۱ از سویی و افزایش ۵۰۰ درصدی و ۵.۵ برابری نرخ مسکن بنا به اعلام مرکز آمار در فاصله سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ از سویی دیگر موجب شد تا قدرت خرید متقاضیان مسکن در سال های اخیر به شدت کاهش پیدا کند.

ریشه رکود بازار مسکن

بسیاری از کارشناسان اقتصاد مسکن، عمده ترین دلیل رکود بازار مسکن را به دلیل افزایش بی سابقه قیمت ها در فاصله سال های ۸۶ تا ۹۲ عنوان می کنند. قیمت مسکن در این سال ها بر اساس آمار افزایش ۵۰۰ درصدی داشته و عمده ترین دلیل آن به افزایش حبابی قیمت ارز و در حوزه کلان نیز به ساخت مسکن مهر، افزایش درآمدهای نفتی و تحریم علیه ایران بر می گردد. به اعتقاد کارشناسان، مدیریت ناهمگون در توزیع منابع مالی حاصل از درآمدهای نفتی موجب سرایز شدن درآمدهای نفتی و ورود آن به بخش هایی مانند مسکن شد.

آمار صدور پروانه ساختمانی تهران در سال‌های ۸۹ تا ۹۱ یعنی در سه سال ۷۶۰ هزار واحد مسکونی بود که این رقم بزرگ به این مفهوم است که نباید در تهران خانوار بی‌مسکنی باشد. در حال حاضر، کل خانوارهای تهران ۲.۷ میلیون خانوار است یعنی در سال‌های ۸۹ تا ۹۱ برای بیش از یک چهارم خانوارهای تهران پروانه صادر شد و تعداد واحدهای مسکونی در تهران ۳.۹ میلیون است این در حالی است که هیچ کدام از این ساخت و سازها نتوانست در زندگی مردم تاثیر گذار باشد.

منبع: ایبنا
عناوین برگزیده